Padoek B-Fix

Afrikaans hardhout van topkwaliteit

Afrikaanse topklasse

Padoek wordt veel gebruikt vanwege de stabiele eigenschappen (met name in België). Het hout blijft zeer goed in vorm. Torderen, hollen en bollen komt nauwelijks voor. Padoek is vanwege haar eigenschappen zeer populair bij de kenners van hout.

Direct na schaven heeft Padoek een felrode kleur, hierdoor vinden veel mensen padoek een minder mooie houtsoort. Daarentegen vergrijst padoek op een zeer mooie manier waarbij een prachtige tekening te zien is. Veel van onze klanten vinden dan ook vergrijst padoek juist weer het mooiste stukje hout.

In combinatie met het onzichtbare B-Fix bevestigingssysteem wordt voor een perfecte afwerking van uw terras gezorgd. Dit in roestvrij staal gevaardigde systeem geeft een bijzonder lange levensduur aan uw hardhouten terrasplanken. B-Fix is eenvoudig te installeren en bespaart u veel arbeidstijd. Het B-fix systeem is inmiddels geplaatst op meer dan 200.000 m2 en op verschillende exotiche houtsoorten getest

Padoek is perfect voor de B-fix Clip, omdat de Padoek zeer stabiel is en daardoor minder gevoelig is voor schommelingen in temperatuur, luchtvochtigheid, etc.. De uitzettingscoëfficiënt van Padoek behoort tot de laagste bij de hardhout soorten.

  • Onveranderlijk – Geen risico van vervorming gedurende lange tijd.
  • Onzichtbaar bevestigd – Enkel schroefkop en de bodem van het bevestigingssysteem zijn discreet zichtbaar.
  • Gemakkelijk – De planken passen direct in elkaar.
  • Esthetisch – De plank wordt niet minder mooi door duidelijk zichtbaar montagemateriaal.
  • Demonteerbaar – B-Fix is een bevestigingssysteem dat door de voorkant gemakkelijk gedemonteerd kan worden.
  • Geheugeneffect – De clip maakt het mogelijk om de vervorming van de plank te absorberen en vermindert het risico van barsten.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!