Dubbele Rhombus

De dubbele rhombus is een mooie middenweg wanneer je een enkele rhombus té rustig vindt en een triple rhombus te druk vindt. De dubbele rhombus is verkrijgbaar in een open en gesloten variant. Een open variant zorgt voor voldoende ventilatie en afwatering. De gesloten variant is wind- en waterdicht, en tegelijkertijd wordt het lijnenspel behouden.

Thermo Fraké

Thermo Fraké is een snelgroeiend zacht loofhout dat ook wel Afrikaans Eiken wordt genoemd. Bij het bakproces worden de suikers in de Fraké gekarameliseerd dat het hout een mooie bruine kleur geeft. Na de montage aan de gevel zal de Fraké snel vergrijzen door het zonlicht en de regen waarna een mooie en rustige tekening in het hout te zien is.

montage
Thermo Fraké heeft een goede ventilatie nodig om mooi te vergrijzen. De juiste montage is daarom belangrijk. Indien Fraké met een gesloten profiel gemonteerd wordt, is extra impregneren tegen schimmel aan te raden. Verder raden wij ook aan kopkantsealer te gebruiken om het indringen van vocht te voorkomen. De Fraké is prima te schieten met 100% RVS nieten of T-nagels. Bij mindere kwaliteit montage materiaal kunnen er zwarte vlekjes rondom het bevestigingspunt ontstaan.

 

Galerij

Ayous

De dubbele rhombus geeft een fijne moderne strakke doorlopende lijn aan een tuinwand of gevel. Het voordeel van dit profiel is dat de wand wel wind- en waterdicht is, maar dat ook het lijnenspel behouden blijft. De Ayous is een snelgroeiend zachthout uit Afrika. Er zitten nauwelijks knoesten en kwasten in en de Ayous Thermo is uitzonderlijk stabiel. Professionele montage met 100 % RVS en voldoende ventilatie is erg belangrijk. Worden hier fouten gemaakt, dan ontstaat er een kans op oppervlakteschimmel of zwarte uitloop rond het bevestigingsmateriaal. Informeer daarom altijd bij uw professional.
 

Galerij

Siberische Lariks

Siberische Lariks is een naaldhout dat uit Siberië komt. Vanwege het klimaat groeit deze veel langzamer dan de inlandse Lariks. Dit zorgt ervoor dat de Lariks-geveldelen veel harder en lichter van kleur zijn met kleinere noesten en hele fijne jaarringen. Zoals elke houtsoort vergrijst het met de tijd. Als alternatief, om dit proces tegen te gaan, kan men deze houtsoort zelf behandelen met een houtolie in natuurlijke kleur.

Awood levert de dubbele rhombus Siberische lariks vanuit voorraad. Het eventueel oliën kan de professional zelf doen. We adviseren de Siberische lariks in vochtige en donkere tuinen aanvullend te beschermen met een impregnatie. Vergrijzing vindt op plaatsen waar zon en regen komt sneller plaats dan op andere plekken. Vaak wordt er daarom een voor-vergrijzende olie gebruikt om deze verschillen op te vangen.

 

Galerij

Pine

De dubbele rombus Thermo Pine is thermisch behandeld grenenhout. Door deze behandeling zijn de cellen opengesprongen en de suikers verbrand. Hierdoor is er voor de latent aanwezige schimmel een veel minder interessante omgeving ontstaan. De voedingsbodem is veranderd en de cellen kunnen geen vocht meer opnemen. Het grenenhout wordt hierdoor stabieler en duurzamer. De bruine kleur vertrekt vrij vlot. De kenmerkende knoesten en kwasten blijven ook na het thermo-modificatieproces in het grenenhout zitten.
 

Thermo Arbatu

Arbatu heeft een prachtige houtstructuur en combineert zeer mooi met een dubbele rhombus. Thermo Arbatu is daarnaast ook een zeer sterke houtsoort die een stuk harder is dan Fraké en Ayous. Arbatu heeft meer kleine krimpscheurtjes in het hout zitten in vergelijking met andere houtsoorten. Hoewel dit niet iedereen zal aanspreken, geeft het wel een mooie stoere uitstraling. Bij schaarste in de markt is Awood uitgekomen bij deze alternatieve houtsoort die in België al langere tijd populair is. Bij de keuze van Arbatu bent u milieubewust bezig door een minder perfecte houtsoort te benutten.

 

Thermo Ayous

De Thermo Ayous is een zachthout uit Afrika waar nauwelijks knoesten in zitten, deze houtsoort heeft dan ook een zachte en moderne uitstraling. De Ayous is een uitzonderlijk stabiele houtsoort. Voor de montage is kunde en een 100% roestvrij stalen bevestiging nodig. Indien hiervan wordt afgeweken is er kans op schimmels of zwarte markeringen rondom het bevestigingsmateriaal.

 

Thermo Marupa

De Thermo Marupa is net als Ayous een zachthout uit Afrika. Er zitten weinig knoesten in wat het een uitzonderlijk stabiel en duurzaam hout maakt. De Marupa is in het Awood assortiment opgenomen als aanvulling op de interesse in Ayous. De Marupa komt namelijk vrijwel overeen met Ayous maar is daarentegen een stuk sterker.

 

Wij staan altijd klaar om u te helpen!