Dubbele Rhombus

Dubbele Rhombus Thermo Fraké

 

Thermo Fraké wordt ook wel Afrikaans Eiken genoemd. Het  snelgroeiende zachte loofhout is na het “bakken” mooi bruin van kleur. Dit komt doordat de suikers in het hout zijn gekaramelliseerd. Eenmaal aan de gevel in het zonlicht en de regen vergrijst de Fraké snel en laat het een hele mooie tekening zien.

Fraké heeft een goede ventilatie nodig om mooi te vergrijzen. De juiste montage is daarom belangrijk. Indien een Fraké met een gesloten profiel gemonteerd wordt, zoals bij deze dubbele Rhombus, is een extra impregnering tegen schimmel aan te raden.

De Fraké is prima te schieten met 100% RVS nieten of T-nagels. Bij mindere kwaliteit kunnen er zwarte vlekjes rondom het bevestigingspunt ontstaan. Een kopkantsealer voorkomt indringen van vocht.

 

Galerij

Dubbele Rhombus Ayous.

 
De dubbele rhombus geeft een fijne moderne strakke doorlopende lijn aan een tuinwand of gevel. Het voordeel van dit profiel is dat de wand wel wind- en waterdicht is, maar dat ook het lijnenspel behouden blijft. De Ayous is een snelgroeiend zachthout uit Afrika. Er zitten nauwelijks knoesten en kwasten in en de Ayous Thermo is uitzonderlijk stabiel. Professionele montage met 100 % RVS en voldoende ventilatie is erg belangrijk. Worden hier fouten gemaakt, dan ontstaat er een kans op oppervlakteschimmel of zwarte uitloop rond het bevestigingsmateriaal. Informeer daarom altijd bij uw professional.
 

Galerij

Dubbele Rhombus Siberische Lariks.

 

Siberische Lariks is een naaldhout dat uit Siberië komt. Vanwege het klimaat groeit deze veel langzamer dan de inlandse Lariks.

Dit zorgt ervoor dat de Lariks-geveldelen veel harder en lichter van kleur zijn met kleinere noesten en hele fijne jaarringen.

Zoals elke houtsoort vergrijst het met de tijd. Als alternatief, om dit proces tegen te gaan, kan men deze houtsoort zelf behandelen met een houtolie in natuurlijke kleur.

Awood levert de dubbele rhombus Siberische lariks vanuit voorraad. Het eventueel oliën kan de professional zelf doen. We adviseren de Siberische lariks in vochtige en donkere tuinen aanvullend te beschermen met een impregnatie. Vergrijzing vindt op plaatsen waar zon en regen komt sneller plaats dan op andere plekken. Vaak wordt er daarom een voor-vergrijzende olie gebruikt om deze verschillen op te vangen.

 

Galerij

Dubbele Rhombus Pine.

 
De dubbele rombus Thermo Pine is thermisch behandeld grenenhout. Door deze behandeling zijn de cellen opengesprongen en de suikers verbrand. Hierdoor is er voor de latent aanwezige schimmel een veel minder interessante omgeving ontstaan. De voedingsbodem is veranderd en de cellen kunnen geen vocht meer opnemen. Het grenenhout wordt hierdoor stabieler en duurzamer. De bruine kleur vertrekt vrij vlot. De kenmerkende knoesten en kwasten blijven ook na het thermo-modificatieproces in het grenenhout zitten.
 

Wij staan altijd klaar om u te helpen!