Dubbele Rhombus

De dubbele rhombus is een mooie middenweg wanneer je een enkele rhombus té rustig vindt en een triple rhombus te druk vindt. De dubbele rhombus is verkrijgbaar in een open en gesloten variant. Een open variant zorgt voor voldoende ventilatie en afwatering. De gesloten variant is wind- en waterdicht, en tegelijkertijd wordt het lijnenspel behouden.

Thermo Fraké

Thermo Fraké is een snelgroeiend zacht loofhout dat ook wel Afrikaans Eiken wordt genoemd. Bij het bakproces worden de suikers in de Fraké gekarameliseerd dat het hout een mooie bruine kleur geeft. Na de montage aan de gevel zal de Fraké snel vergrijzen door het zonlicht en de regen waarna een mooie en rustige tekening in het hout te zien is.

montage
Thermo Fraké heeft een goede ventilatie nodig om mooi te vergrijzen. De juiste montage is daarom belangrijk. Indien Fraké met een gesloten profiel gemonteerd wordt, is extra impregneren tegen schimmel aan te raden. Verder raden wij ook aan kopkantsealer te gebruiken om het indringen van vocht te voorkomen. De Fraké is prima te schieten met 100% RVS nieten of T-nagels. Bij mindere kwaliteit montage materiaal kunnen er zwarte vlekjes rondom het bevestigingspunt ontstaan.

 

Galerij

Ayous

De dubbele rhombus geeft een fijne moderne strakke doorlopende lijn aan een tuinwand of gevel. Het voordeel van dit profiel is dat de wand wel wind- en waterdicht is, maar dat ook het lijnenspel behouden blijft. De Ayous is een snelgroeiend zachthout uit Afrika. Er zitten nauwelijks knoesten en kwasten in en de Ayous Thermo is uitzonderlijk stabiel. Professionele montage met 100 % RVS en voldoende ventilatie is erg belangrijk. Worden hier fouten gemaakt, dan ontstaat er een kans op oppervlakteschimmel of zwarte uitloop rond het bevestigingsmateriaal. Informeer daarom altijd bij uw professional.
 

Galerij

Thermo Ayous

De Thermo Ayous is een snel groeiend zachthout uit Afrika waar nauwelijks knoesten inzitten. Dit maakt Ayous een zeer stabiele hout soort en daarmee meer dan geschikt voor het triple rhombus profiel. De Triple rhombus geeft een nét iets fijnere moderne strakke doorlopende lijn aan uw tuinwand of gevel en Ayous verzekert dat dit niet kromtrekt.

Thermo Marupa

De Thermo Marupa is een zachthout uit Afrika. Er zitten weinig knoesten in wat het een uitzonderlijk stabiel en duurzaam hout maakt. De Marupa is in het Awood assortiment opgenomen als aanvulling op de interesse in Ayous. De Marupa komt namelijk vrijwel overeen met Ayous maar is een stuk sterker.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!