Veelgestelde vragen

Wordt het buitenparket glad?

Elk buitenparket kan, net als elke andere vloer buiten, glad worden. De kans op gladheid  verminderen, doe je door de vloer regelmatig schoon te maken. De gladheid wordt vaak veroorzaakt door vervuiling en algen. Voor elk materiaal geldt een andere aanpak. Zodra de keuze voor het materiaal bekend is, kan er een behandelplan worden gemaakt

Kan de houtkleur buiten behouden blijven?

Is er voor hout of bamboe gekozen, dan kan er ook het beste gekozen worden, om de buitenparketvloer te laten vergrijzen. Het buiten op kleur houden van horizontaal liggend hout is een onbegonnen werk. Onderhoudsarm en kleurhoudend gaat in organisch buitenmateriaal niet.

Blijft composiet op kleur?

Niet alle composiet of W.P.C. blijft op kleur. De mate van kleurverandering hangt grotendeels af van het percentage kunststof versus vulstof en of er een extra beschermende laag rondom de composiet zit. Percentage van 30% kunststof is aan de lage kant voor het Nederlandse klimaat. Fiberon heeft 50% HDPE en een Permatech coating die sterk kleurhoudend is.

Waarom is Moso Bamboo maatschappelijk verantwoord?

De Moso Bamboo groeit heel snel op schrale grond. Hierdoor kan de erosie en ontgroening in grote gebieden worden teruggedrongen. De bamboo bossen dijen snel uit en nemen veel CO2 op.  Deze CO2 is opgeslagen in de stengels en na het thermoproces, samengeperst in de X-treme planken. Door gebruik van bamboo planken, hoeft er niemand het oerwoud in en wordt er veel CO2 voor lange tijd vastgelegd.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!