Dubbele en Triple Rhombus

Lodge Pole Pine

Hout in verduurzaamde klasse 3 met twee lagen verf op de zes zijden.

Uit voorraad in Nederland leverbaar in deze dubbele rombus. Het geheim van een duurzame gevelbekleding schuilt in de fabrieksafwerking in Canada, waarbij het hout optimaal gedroogd, verduurzaamd en geverfd wordt. Na het aanbrengen van de tweede laag krijg je als resultaat een aantrekkelijke massief houten gevelbekleding die bestand is tegen weer en wind en dit voor een hele lange termijn.

Garantie van meer dan 10 jaar op de verfafwerking bij juiste verwerking. De montage gebeurt met zichtbare vernageling.

Dubbele Rhombus

De dubbele rhombus geeft een moderne strakke doorlopende lijn aan een tuinwand of gevel. Het voordeel van dit profiel is dat de wand wel wind en waterdicht is, terwijl het lijnen spel behouden blijft. Het profiel is verkrijgbaar in verschillende exclusieve houtsoort. Aan deze woonboot in Utrecht zit een dubbele Rhombus Ayous. Deze is speciaal ontwikkeld om zowel verticaal als horizontaal gemonteerd te kunnen worden. Awood schaaft zelf verschillende dubbele rhombussen. Gewild zijn Thermo Ayous, Thermo Fraké en padoek.

Siberische Lariks

Siberische Lariks is een naaldhout dat uit Siberië komt. Vanwege het klimaat is deze veel langzamer gegroeid dan de inlandse Lariks.

Dit zorgt ervoor dat de Lariks geveldelen veel harder en lichter van kleur zijn met kleinere noesten en hele fijne jaarringen.

Zoals elke houtsoort vergrijst het met de tijd. Als alternatief, om dit proces tegen te gaan, kan men deze houtsoort zelf behandelen met een houtolie in natuurlijke kleur.

Awood levert de dubbele rhombus Thermo Spruce en Siberische lariks vanuit voorraad. Het eventueel oliën kan de professional zelf doen. We adviseren de Siberische lariks in vochtige en donkere tuinen aanvullend te beschermen met een impregneer. Vergrijzing vindt op plaatsen waar zon en regen komt sneller plaats, dan daar waar deze minder kunnen komen. Vaak wordt er daarom een voor-vergrijzende olie gebruikt om deze verschillen op te vangen.

ThermoWood

De dubbele rombus Thermo Spruce is thermisch behandeld vurenhout. Door deze behandeling zijn de cellen opengesprongen en de suikers verbrand. Hierdoor is er voor de latent aanwezige schimmel een veel minder interessante omgeving ontstaan. De voedingsbodem is veranderd en de cellen kunnen geen vocht meer opnemen. Het vurenhout wordt hierdoor stabieler en duurzamer.

Triple Rhombus Ayous thermo

De Triple rhombus geeft een nog net iets fijnere moderne strakke doorlopende lijn aan een tuinwand of gevel. Het voordeel van dit profiel is dat de wand wel wind en waterdicht is, terwijl het lijnen spel behouden blijft. De Ayous is een snel groeiend zachthout uit Afrika. Er zitten nauwelijks knoesten en kwasten in en de Ayous Thermo is uitzonderlijk stabiel. De Ayous is snel leverbaar en staat in de dikte van 25 mm standaard bij Awood op voorraad.