Enkele Rhombus

De enkele rhombus geeft een speelse en moderne uitstraling aan uw gevel met mooie doorlopende lijnen. Door de dicht op elkaar diepte veranderingen krijgt uw gevel een mooi 3D effect. De enkele rhombus is verkrijgbaar in een open en gesloten variant. De open variant zorgt voor voldoende ventilatie en afwatering. De gesloten variant is wind- en waterdicht, en tegelijkertijd wordt het lijnenspel behouden.

 

Verder is de stabiliteit van het hout in de zon en regen een zeer belangrijke eigenschap voor een enkele rhombus. Het design vraagt om strakke lijnen en zodra deze lijnen verkrommen of scheef gaan lopen, is de moderne look weg. Daarom zijn alleen de aller stabielste hardhoutsoorten geschikt voor een mooi strak resultaat. Naast Fraké en Ayous die wij hieronder verder toelichten kunnen wij een enkele rhombus ook van Padouk, Ipé of Garapa schaven.

Thermo Fraké

Deze houtsoort wordt ook wel Afrikaans Eiken genoemd. Dit snelgroeiende zachte loofhout heeft na het “bakken” een mooie bruine kleur. Deze kleur ontstaat door de suikers in het hout die na het bakken zijn gekaramelliseerd. Eenmaal aan de gevel in het zonlicht en in de regen vergrijst de Fraké snel en laat het een hele mooie en rustige tekening zien.

 

 

De Fraké is prima te schieten met 100% RVS nieten of T-nagels. Bij mindere kwaliteit kunnen er zwarte vlekjes rondom het bevestigingspunt ontstaan. Een kopkantsealer voorkomt indringen van vocht.

 

Moso Bamboo X-treme Enkele Rhombus

Ayous

De Thermo Ayous is een snelgroeiend zachthout uit Afrika waar nauwelijks knoesten inzitten. De Ayous is dan ook een uitzonderlijk stabiele houtsoort. Voor de montage is professionaliteit en een 100% RVS bevestiging zeer belangrijk. Indien hiervan wordt afgeweken is er kans op oppervlakteschimmel of zwarte uitloop ronde het bevestigingsmateriaal.

 

Hardhout

Stabiliteit in zon en regen is een zeer belangrijke eigenschap voor een enkele rhombus. Het design vraagt om strakke lijnen en zodra deze lijnen verkrommen of scheef gaan lopen, is de moderne look weg. Daarom zijn alleen de stabielste hardhoutsoorten geschikt voor een strak resultaat. Padouk, Ipé of Garapa met FSC schaven we voor een project, waar een hardhouten rhombus gevraagd wordt.

 

Wij staan altijd klaar om u te helpen!