Enkele Rhombus

Enkele Rhombus Thermo Fraké

 

Enkele rhombus is er in de gesloten versie en de open versie. We adviseren de open versie vanwege een veel betere ventilatie.

Thermo Fraké wordt ook wel Afrikaans Eiken genoemd. Het  snelgroeiende zachte loofhout is na het “bakken” mooi bruin van kleur. Dit komt doordat de suikers in het hout zijn gekaramelliseerd. Eenmaal aan de gevel in het zonlicht en de regen vergrijst de Fraké snel en laat het een hele mooie tekening zien.

Fraké heeft een goede ventilatie nodig om mooi te vergrijzen. De juiste montage is daarom belangrijk. Indien een Fraké met een gesloten profiel gemonteerd wordt, is een extra impregnering tegen schimmel aan te raden.

De Fraké is prima te schieten met 100% RVS nieten of T-nagels. Bij mindere kwaliteit kunnen er zwarte vlekjes rondom het bevestigingspunt ontstaan. Een kopkantsealer voorkomt indringen van vocht.

 

Galerij

Enkele Rhombus Ayous.

 
De enkele rhombus geeft een fijne moderne strakke doorlopende lijn aan een tuinwand of gevel. Het profiel is er in een gesloten variant (het lijkt dan net een walvisje : ) ). Het voordeel van dit profiel is dat de wand wel wind- en waterdicht is, maar dat tegelijkertijd het lijnenspel behouden blijft. Het voordeel van de open enkele rhombus is dat de ventilatie altijd beter geregeld is.
De Ayous is een snel groeiend zachthout uit Afrika. Er zitten nauwelijks knoesten en kwasten in en de Ayous Thermo is uitzonderlijk stabiel. Professionele montage met 100% RVS en voldoende ventilatie is erg belangrijk. Worden hier fouten gemaakt, dan ontstaat er een kans op oppervlakteschimmel of zwarte uitloop rond het bevestigingsmateriaal. Informeer daarom altijd bij uw professional.
 

Galerij

Enkele Rhombus uit hardhout.

 

 
Stabiliteit in zon en regen is een zeer belangrijke eigenschap voor een enkele rhombus. Het design vraagt om strakke lijnen en zodra deze lijnen verkrommen of scheef gaan lopen, is de moderne look weg. Daarom zijn alleen de allerstabielste hardhoutsoorten geschikt voor een strak resultaat. Padoek, Ipé of Garapa met FSC schaven we voor een project, waar een hardhouten rhombus gevraagd wordt.
 

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!