Improved Oak Supreme

Gevelparket

Improved Oak Supreme 

Het Amerikaanse eikenhout met zijn verbeterde eigenschappen is uitermate geschikt voor het gebruik aan de gevel. Door het hogedruk-/stoomproces is de duurzaamheid sterk verbeterd. Daar waar eiken normaal gesproken kan gaan uitlogen en torderen, is het Improved Oak tijdens het bakproces grotendeels zijn looizuur kwijtgeraakt. Ook kunnen de cellen geen vocht meer opnemen en zijn de meeste voedingstoffen voor de schimmels verbrand.

Wel zal het Improved Oak snel vergrijzen en uiteindelijk een robuust vergrijsd uiterlijk krijgen. Enkele scheuren horen daar zeker bij, deze zijn inherent aan eiken en laten zich niet wegbakken.

Het Amerikaanse eiken is in het Supreme profiel geschaafd in de machinale van Awood. Ook zijn de kopse veer en groef er hier aangezet. De Amerikaanse eik groeit veel in Nederland en deze gevelbekleding is dus zeker van streekeigen hout.

De onzichtbare bevestiging met de B-fix clip maakt het geheel tot een prachtig plaatje. Verticaal of horizontaal, het kan allemaal.

De Improved Oak Supreme is uitlopend assortiment. Awood heeft hiervan nog voorraad. De opvolger is de Hult & Bult. Het idee van Streek Eigen Hout is om dicht in de buurt zoveel mogelijk het hout te benutten. Voor de Supreme versie ligt de lat iets te hoog en verdwijnt er teveel Amerikaanse Eik in de uitvalstroom.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!