Padoek

GRAD Gevelparket

GRAD Padoek

Padoek is de hardhoutsoort die het meest geschikt is voor gebruik in combinatie met GRAD, want een vereiste voor GRAD-montage is dat het materiaal heel stabiel is. Deze stabiliteit is nu juist de reden dat Awood graag met de houtsoort Padoek werkt. De andere reden is dat het Padoek hout zeer levendig en exclusief vergrijst. Misschien is dit ook de reden waarom in België veel Padoek aan de gevel gebruikt wordt.

De afstand tussen de planken wordt door de hart-op-hart-afstand van de GRAD-clip op de aluminium regels bepaald, en is 6 mm.

45 en 64 mm zijn de twee breedtes die gekozen kunnen worden in een vallende lengte. We streven ernaar om de lengte 215 cm op voorraad te krijgen. Voor projecten maken we graag een offerte over de op dat moment beschikbare lengten.

Er kan uit één breedte GRAD lat per aluminiumprofiel gekozen worden. Dus de GRAD is altijd GRAD Solo. Juist door de stabiliteit van de Padoek, is het gewenste lijnenspel haalbaar en geeft het een prachtige rustige uitstraling. Bijkomend voordeel is de vlotte montage t.o.v. het RVS schroeven van deze hardhouten latten. Padoek laat zich niet vast schieten of nieten.

Padoek begint heel rood maar vergrijst heel snel op natuurlijke wijze. Padoek is slagvast, stabiel en heeft een prachtige exclusieve look.

Padoek is tropisch hardhout en staat ecologisch gezien onder druk. Ook als het FSC is blijven er vraagtekens bijstaan en scoren de Thermo houtsoorten en zeker de Moso Bamboo beter.

De Padoek-latten kunnen horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Verticaal kan met een dotje PU-lijm op de onderste clip uitzakken voorkomen worden. De clip blijft ondanks de lijm wel gewoon demonteerbaar van het aluminium.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!