Padoek

GRAD Gevelparket

GRAD Padoek

Padoek is de hardhout soort die het beste geschikt is voor het gebruik op GRAD. Want een vereiste voor GRAD montage is dat het materiaal heel stabiel moet zijn. Deze stabiliteit is nu juist de reden dat Awood graag met de houtsoort Padoek werkt. De andere reden is dat het Padoek hout zeer levendig en exclusief vergrijsd. De reden ook de in België veel Padoek aan de gevel gebruikt wordt.

De afstand tussen de planken wordt door de hart op hart afstand van GRAD clip op de aluminium regels bepaald en is 6 mm.

45 en 64 mm zijn de twee breedtes die gekozen kunnen worden in een vallende lengte. We st.reven er naar bij  om de lengtes 215 cm op voorraad te hebben. Voor projecten maken we graag een offerte uit de dan beschikbare lengten.

Er kan uit één breedte GRAD lat, per aluminiumprofiel gekozen worden. Dus de GRAD is altijd GRAD Solo. Juiste door de stabiliteit van de Padoek, is het gewenste lijnenspel haalbaar en geeft het een prachtige rustige uitstraling. Bijkomende voordeel is de vlotte montage t.o.v. het RVS schroeven van deze hardhouten latten. Padoek laat zich niet vast schieten of nieten.

Padoek begint heel rood maar vergrijsd heel snel op natuurlijke wijze. Padoek is slagvast, stabiel en heeft een prachtige exclusieve look.

Padoek is tropisch hardhout en staat ecologisch onder druk. Ook als het FSC is blijven er vraagtekens en scoren de Thermo houtsoorten en zeker de Moso Bamboo beter.

De Padoek latten kunnen horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Verticaal kan met een dotje PU-lijm op de onderste clip, uitzakken voorkomen worden. De clip blijft ondanks de lijm wel gewoon demonteerbaar van het aluminium.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!