Padouk

Padouk is de hardhoutsoort die het meest geschikt is voor gebruik in combinatie met het GRADwood systeem. Padouk is namelijk een zeer stabiele houtsoort en dat is een vereiste voor een GRADwood-montage. Deze stabiliteit is nu juist de reden dat Awood graag met de houtsoort Padouk werkt. Ook esthetisch is Padouk een interessante houtsoort. Het hout is namelijk zeer levendig en vergrijst met een exclusieve uitstraling.

Padouk is tropisch hardhout en staat ecologisch gezien onder druk. Ook als het FSC is blijven er vraagtekens bij staan en scoren de Thermo houtsoorten en zeker de Moso Bamboo beter.

 

Profiel & montage

De afstand tussen de planken wordt door de hart-op-hart-afstand van de GRADwood-clip op de aluminium regels bepaald, en is 6 mm.

45 en 64 mm zijn de twee breedtes die gekozen kunnen worden in een vallende lengte. We streven ernaar om ook de lengte 215 cm op voorraad te krijgen. Bij projecten maken we graag een offerte over de op dat moment beschikbare lengten.

Er kan uit één breedte GRADwood lat per aluminiumprofiel gekozen worden. Dus de GRADwood is altijd GRADwood Solo en niet GRADwood Varibo. Juist door de stabiliteit van de Padouk, is het gewenste lijnenspel haalbaar en geeft het een prachtige rustige uitstraling. Bijkomend voordeel is de vlotte montage t.o.v. het met RVS schroeven van deze hardhouten latten. Padouk laat zich niet vast schieten of nieten.

 

De Padouk-latten kunnen horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Verticaal kan met een dotje PU-lijm op de onderste clip uitzakken voorkomen worden. De clip blijft ondanks de lijm wel gewoon demonteerbaar van het aluminium.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!