Padouk

Padouk is de hardhoutsoort die het meest geschikt is voor gebruik in combinatie met het GRADwood systeem. Padouk is namelijk een zeer stabiele houtsoort en dat is een vereiste voor een GRADwood-montage. Deze stabiliteit is nu juist de reden dat Awood graag met de houtsoort Padouk werkt. Ook esthetisch is Padouk een interessante houtsoort. Het hout is namelijk zeer levendig en vergrijst met een exclusieve uitstraling.

Padouk is tropisch hardhout en staat ecologisch gezien onder druk. Ook als het FSC is blijven er vraagtekens bij staan en scoren de Thermo houtsoorten en zeker de Moso Bamboo beter.

 

Profiel & montage

De afstand tussen de planken wordt door de hart-op-hart-afstand van de GRADwood-clip op de aluminium regels bepaald, en is 6 mm. Padouk is beschikbaar op het Gradwood systeem in de breedtes 40, 45, 64 en 119 mm.

Naast het aanhouden van één plankbreedte kan ook gekozen worden voor het varibo systeem. Hierbij worden de 45, 64 en 119 mm plankbreedtes gecombineerd voor een speelsere uitstraling.

Juist door de stabiliteit van de Padouk, is het gewenste lijnenspel haalbaar en geeft het een prachtige rustige uitstraling. Bijkomend voordeel is de vlotte montage t.o.v. het met RVS schroeven van deze hardhouten latten. Padouk laat zich niet vast schieten of nieten.

 

De Padouk-latten kunnen horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Verticaal kan met een dotje PU-lijm op de onderste clip uitzakken voorkomen worden. De clip blijft ondanks de lijm wel gewoon demonteerbaar van het aluminium.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!