Thermo Essen

De blinde bevestiging in combinatie met de mooie houtstructuur maakt het stabiele Thermo Essen speciaal. Wij hebben dan ook veel interesse bij de professionals voor deze mooie combinatie gemerkt. Bij Awood hebben wij gekozen voor de ongeoliede versie, zodat vergrijzing aan de gevel snel en natuurlijk optreedt. 

_________________________________________________________________________________

Profiel & montage

De afstand tussen de planken wordt door de hart-op-hart-afstand van de GRAD clip op de aluminium regels bepaald, en is 6 mm. Verkrijgbaar in de breedtes: 40, 45, 64, 96 en 118 mm.

De GRADwood Thermo Essen latten kunnen horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Bij verticale montage bent u geholpen met een dotje PU-lijm op de onderste clip om uitzakken voorkomen. De clip blijft ondanks de lijm wel gewoon demonteerbaar van het aluminium.

Doordat Thermo Essen een zeer stabiele houtsoort is, is een kaarsrecht lijnenspel haalbaar. Dit geeft een prachtige en rustige uitstraling. Daarnaast zorgt de blinde montage dat er nooit sprake is van lek-strepen en beschadigingen door het montagemateriaal.  

_________________________________________________________________________________

Thermo Essen Eigenschappen

Thermo Essen vergrijst op natuurlijke wijze, laat een zeer mooie houtstructuur zien, is superstabiel, zonder chemicaliën verduurzaamd en heeft 10 jaar fabrieksgarantie. Als thermo-gemodificeerd hout heeft het langzaam groeiende Amerikaanse Essen zich duidelijk bewezen t.o.v. het Europese Essen en andere snelgroeiende houtsoorten.

 

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!