Thermo A-Essen

GRAD Gevelparket

GRAD Thermo A-Essen 

Aan de thermo-gemodificeerde Amerikaanse Essen op GRAD clips is zeker een behoefte bij de professionals. De blinde bevestiging in combinatie met de mooie houtstructuur maakt het stabiele Amerikaanse Thermo Essen speciaal.

Op voorraad bij Awood is gekozen voor de ongeoliede versie, zodat de vergrijzing aan de gevel sneller optreedt. De smalle breedtes kunnen met de GRAD clip verticaal of horizontaal bevestigd worden. De 20 mm dikke Thermo A-Essen latten zijn aan de kopse uiteinden haaks gekort en elke pallet bestaat uit meerdere verpakkingen.

De afstand tussen de planken wordt door de hart-op-hart-afstand van de GRAD clip op de aluminium regels bepaald, en is 6 mm.

45 en 64 mm zijn de twee breedtes die uit voorraad gekozen kunnen worden in een lengte van 210 cm.

Juist door de stabiliteit van de Thermo A-Essen, is het gewenste lijnenspel haalbaar en geeft het een prachtige rustige uitstraling. Bijkomend voordeel is dat er nu nooit lek-strepen en beschadigingen van het bevestigingsmateriaal zijn.

Thermo A-Essen vergrijst op natuurlijke wijze, laat een zeer mooie houtstructuur zien, is superstabiel, zonder chemicaliën verduurzaamd en heeft 10 jaar fabrieksgarantie.

Als thermo-gemodificeerd hout heeft het langzaam groeiende Amerikaanse Essen zich duidelijk bewezen t.o.v. het Europese Essen en andere snelgroeiende houtsoorten.

De GRAD Essen latten kunnen horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Voorkomen is beter dan genezen en daarom kan bij verticale montage met een dotje PU-lijm op de onderste clip uitzakken voorkomen worden. De clip blijft ondanks de lijm wel gewoon demonteerbaar van het aluminium.

Nieuwste ontwikkeling is een TanTimber Thermo Essen Varibo GRAD. Dan kunnen de 45, 64 en 119 mm in niet direct herkenbaar patroon geklikt worden. Ook merken we dat de 40×40 mm veel gevraagd worden als 3D afwisseling met de 20×45 mm of solo op een GRAD Alu-flatrail 70 mm hart op hart.

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!