Hardhout informatie

BELANGRIJKE  INFORMATIE  VOOR  DE  EINDGEBRUIKER

 

Gefeliciteerd met uw nieuwe hardhouten terras!

 

Voor het behoud van de uitstraling en het comfort van uw terras adviseren wij het volgende;

 

– Veeg (of stofzuig) regelmatig uw terras zodat vervuiling (zoals bladeren, aanslag en pollen) geen kans krijgt om groene aanslag of vlekvorming te veroorzaken.

 

– Zorg er voor dat overhellende dakgoten schoon zijn en niet overlopen op het terras. Ook indien de afvoer van uw droogtrommel e.d. van het terras af ontlucht minimaliseert u de kans op (groene) aanslag.

 

– Onder buitenkeukens of barbecues plaatst u het best een beschermingsmat. Indien er vlekken van etensresten of vet ontstaan direct schoonmaken met een sop van afwasmiddel en warm water of terrasreiniger.

 

– Voor reiniging van het terras gebruikt u het best een speciale terrasreiniger (WoCa) die met een borstel (bijv. een luiwagen) wordt aangebracht en geschrobd. Reinig uw terras minimaal 1 keer per jaar met deze terrasreiniger! Ook als uw terras onbehandeld en mooi vergrijsd is. Na het reinigen met de terrasreiniger dient het terras nagespoeld/geschrobd te worden met schoon water. Met het naspoelen verwijdert u aanslag, verontreiniging en de terrasreiniger. Uw dealer levert de terrasreiniger. Gebruik geen hogedrukreiniger voor de reiniging van het terras!

 

– Indien uw terras geolied is opgeleverd is het belangrijk het terras consequent te onderhouden met Terrasolie. Indien het hardhouten terras wordt onderhouden met terrasolie zal deze optimaal zijn natuurlijke uitstraling behouden. Afhankelijk van de locatie, de gebruiksintensiteit en de houtsoort dient het terras in het eerste jaar minimaal 2 keer behandeld te worden met speciale Terrasolie. De onderhoudsfrequentie neemt in de loop der tijd af. Houtsoorten als Ipé en Massaranduba kunnen vanwege de zeer dichte structuur vaker geolied worden. Voor een optimaal resultaat dient bij het oliën de overtollige olie, die niet in het hout trekt, van het oppervlak te worden verwijderd c.q. uitgeboend (bv. met een katoenen doek). Vóór een oliebehandeling dient het terras te worden gereinigd met Terrasreiniger om verontreiniging en evt. groene aanslag te verwijderen. Het terras kan voor een oliebehandeling ook licht geschuurd worden.

 

– Awood  B.V. gebruikt voor het buitenparket uitsluitend hardhout uit duurzaamheidklasse 1. Dit zijn de van nature meest resistente en stabiele hardhoutsoorten. Hout is een natuurlijk materiaal en zal door de seizoenen krimpen en uitzetten. In de vochtige winterperiode zal het hout vocht opnemen en in de zomerperiode zal het hout zijn vocht weer afgeven. Dit krimpen en uitzetten kan gepaard gaan met het ontstaan van oppervlakkige scheurtjes en kopscheurtjes, zelfs lichte ‘schotel’-vorming is na een winterperiode mogelijk. Deze verschijnselen doen niets af aan de kwaliteit of duurzaamheid van het buitenparket en zijn inherent aan een houten terras. De clipverbinding geeft het hout de ruimte om te werken waardoor de natuurlijke werking van het hout wordt opgevangen.

 

– Bescherm poten van buitenmeubelen e.d. met geschikte plastic doppen of viltdoppen om krasvorming in de olielaag te voorkomen. Eventuele krasjes kunnen met olie worden bijgewerkt.

 

– Bij plaatsing van accessoires op het terras met een dichte onderzijde, zoals plantenbakken of bloempotten, is het belangrijk deze niet rechtstreeks op het buitenparket te plaatsen maar bijv. op een plantendrager. Hierdoor wordt het hout niet ‘afgesloten’ en is er sprake van ventilatie onder het product.

 

– Voor het verwijderen van ijs of sneeuw van het terras kunt u gewoon strooizout gebruiken. Spoel het terras hierna wel schoon zo snel als het weer het toelaat.

 

– Bij langdurig aanhoudende droogte/warmte de vloer dagelijks sproeien met water om overmatig krimpen van het hout te voorkomen.

 

Hardhout van A-Kwaliteit

Awood biedt U een groot assortiment constructiehout, vloerdelen, producten en maatwerk in hardhout. De kernactiviteit van Awood B.V. ligt voornamelijk in het just-in-time toeleveren van deze hardhouten producten. Onze klanten zijn hoveniers en aannemers binnen heel Nederland en het grensgebied met België.

Over Awood

Meer weten of offerte aanvragen? Het team van Awood staat voor u klaar!

Contact