Moso Bamboo N-durance

Met de N-durance lijn heeft Moso een ‘groen’ product gemaakt dat zowel voor mens als milieu interessant is. De N-durance lijn heeft een mooie lijnentekening met een warme karamelkleur. Doordat het een geproduceerd product betreft heeft het verschillende voordelen ten op zichte van hout, waaronder 25 jaar garantie. De Moso Bamboo N-durance is geschikt als terras-, gevel- en dakbekleding.

 

Milieu

In deze tijd van beperkte grondstoffen waarbij steeds meer rekening gehouden wordt met de belasting op het milieu is bamboe een goede oplossing om toch een mooie dak, gevel of terras te verkrijgen. Waar hout tientallen jaren nodig heeft voordat het gerooid kan worden en veel water hiervoor nodig heeft, geldt dit niet voor bamboe. Niet alleen vraagt bamboe weinig van zijn omgeving, het stabiliseert en verrijkt ook de bodem. In circa 5 jaar is de bamboe groot en stabiel genoeg om te kunnen rooien. Bij het rooien van de bamboe blijft het wortelstelsel intact, hierdoor begint na het rooiproces vrijwel direct weer nieuwe bamboe te groeien. Gedurende het gehele groeiproces slaat bamboe CO2 in zich op dat het na het rooien ook blijft vasthouden.

 

Voordelen

Naast dat de bamboe aanzienlijk minder belastend is op het milieu, zorgt het gepatenteerde verwerkingsproces voor een product dat op vrijwel elk gebied superieur is aan hout. De Moso Bamboo N-durance planken zijn gemaakt van bamboestrips die door middel van speciale crushing- en compressietechnieken een verhoogde waarde krijgen. Ook ondergaat het materiaal een stoombehandeling waardoor de planken niet alleen versterkt worden maar ook een warme karamelkleur verkrijgen. Deze verhoogde waarde betreft onder andere de hardheid en stabiliteit, waarmee het de hoogste duurzaamheidsklasse (volgens EU-normen*) heeft. Verder worden de planken voorzien met een terrasolie afwerking die verwering en de ontwikkeling van oppervlakte schimmels aanzienlijk verlagen. Al deze verhoogde waardes zorgen ervoor dat er maar liefst 25 jaar garantie gegeven kan worden op de N-durance planken.

* Klasse 1 volgens EN 350 / CEN/TS 15083-2, stakentest / Klasse 1 volgens EN 350 / EN 113-2 (CEN/TS 15083-1), Klasse 4 voor EN 335 en sterke weerstand tegen schimmels volgens EN 846. Zie de website van Moso voor de meest actuele informatie.

Onderhoud

De karamelkleur van het materiaal zal na verloop van tijd vervagen en resulteren in een rustiek grijze kleur. Indien u de kleur wilt behouden, en de verwering en ontwikkeling van schimmels wilt tegengaan dient u de planken periodiek met terrasolie te behandelen.

 

U dient minimaal één keer per jaar terrasreiniger met een silicium carbid bezem toe te passen. Verder is het raadzaam het terras zoveel mogelijk vrij te houden van stof en vuil door regelmatig te reinigen met een bezem. Voor sluitend advies verwijzen we u naar de website van Moso.

 

Beschikbare Profielen & montagemogelijkheden

Moso Bamboo N-durance kan gemonteerd worden met het Clickwood on Grad montage-systeem of door middel van clips. Bij het Clickwood systeem worden aluminium rails met plastic clips erop aan een onderconstructie bevestigd. Vervolgens hoeven de planken er slechts geklikt te worden op de rails. Met het Clickwood systeem wordt niet alleen voor een gemakkelijke montage gezorgd, het zorgt ook voor een blinde montage, optimale ventilatie en afwatering.

Let op: Awood raadt aan alleen de Grad 20×119 mm en Clips 20×137 mm profielen toe te passen als terrasplanken.

Bij de Moso Bamboo N-durance Clip plank is het de keuze van de klant om de gladde kant of geribbelde kant te gebruiken. Awood geeft als advies om de gladde kant te gebruiken. Hoewel ribbels geassocieerd worden met een anti-slip werking houden de ribbels juist vuil en vocht vast, wat zorgt voor de ontwikkeling van schimmels en groene uitslag wat resulteert in gladheid.

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!