Moso Bamboo Varibo

Bamboe is de Toekomst

Met de introductie van het Bamboo Varibo Buitenparket biedt MOSO een daadwerkelijk ecologisch  en duurzaam alternatief voor steeds schaarser wordend tropisch hardhout voor buiten-toepassingen. Dankzij een uniek gepatenteerd proces heeft MOSO bamboe buitenproducten kunnen ontwikkelen die qua hardheid, stabiliteit, brandveiligheid en duurzaamheid superieur zijn aan de beste tropische hard houtsoorten. Bamboo Varibo Buitenparket is geschikt voor verschillende toepassingen, maar wordt op dit moment met name gebruikt als terrasplank, gevelbekleding en steeds vaker voor straatmeubilair.

De variabele breedtes geven een heel speels effect. Natuurlijk zijn de planken ook goed solo te gebruiken.

Bamboe op moleculair niveau voor (boven) en na (onder) de density-thermo behandeling: eerst zijn de suiker moleculen nog steeds zichtbaar, na de behandeling zijn deze verdwenen. Met deze behandeling is bamboe niet langer een voedingsbron voor schimmels en micro- organismen.

Afmetingen:

20x137mm

20x155mm

20x178mm

Alle planken zijn 185 cm lang en tweezijdig te gebruiken.

Bamboe op moleculair niveau voor (boven) en na (onder) de density-thermo behandeling: eerst zijn de suiker moleculen nog steeds zichtbaar, na de behandeling zijn deze verdwenen. Met deze behandeling is bamboe niet langer een voedingsbron voor schimmels en micro- organismen.

sinds eeuwen wordt bamboe buiten toegepast. Helaas zijn er veel extra beschermende maatregelen nodig om een aanvaardbare levensduur te garanderen. Als het materiaal droogt zal de oppervlakte barsten en kan het onderliggende materiaal, vanwege het hoge suiker- gehalte, gemakkelijk worden aangevallen door micro-organismen en schimmels. In het land van herkomst (veelal Azië) kan bamboe snel en goedkoop worden vervangen, maar in Westerse landen is dit geen optie. Zou het daarom niet fantastisch zijn om een manier te vinden om één van de snelst groeiende planten op aarde te gebruiken als alternatief voor schaarse hardhoutsoorten en het materiaal geschikt te maken voor buitentoepassingen?

Cobra clip met schroef

Met de Cobra clip kunnen de Bamboo X-treme terrasplanken worden gemonteerd. Bij correcte montage zal er 5 tot 6 mm tussenruimte tussen de planken ontstaan. De clip wordt geleverd met bijpassende RVS schroeven (square bit). Het resultaat is een onzichtbare bevestiging zonder scherpe randen. Oppervlakte van Bamboo X-treme bij verschillende onderhouds- en reinigingsscenario’s: verweerd, vervuild oppervlak (boven), verweerd, gereinigd oppervlak (midden) en oppervlak na reiniging en her- oliën (onder).

Woca Onderhoud

Onder invloed van wind, regen, zon (UV) en vorst verweren terrasplanken en wordt het terras vies. Als gevolg hiervan zullen de planken vergrijzen en zullen zich splinters en scheuren vormen. WOCA heeft verschillende onderhoudsproducten ontwikkeld om terrassen te reinigen en te beschermen.

Reinigen

 • Maak het terras goed nat, gebruik een tuinslang indien mogelijk.
 • Mix de reiniger met water in de verhouding 1:2 en breng deze Indien het terras erg vervuild is kan de reiniger onverdund gebruikt worden.
 • Reinig het terras vervolgens met de silicium carbid bezem of machinaal met de silicium carbid schijf (zie accessoires).
 • Schrob de terrasplanken in de lengte richting totdat de planken volledig schoon zijn.
 • Bij gladde terrasplanken dient eerst onder een hoek van 45 graden te worden geschrobd, waarna vervolgens in de lengte richting wordt geschrobd. Bij gebruik van de machine met schijf is dit niet nodig.
 • Herhaal bovenstaande stappen indien
 • Reinig vervolgens zorgvuldig met schoon
 • Laat het Bamboo X-treme terras volledig drogen (ca 24 uur). Pas als het materiaal volledig droog is kan de oliebehandeling starten.

Aanbrengen olie

 • Breng uitsluitend olie aan bij droog weer, vermijd direct zonlicht en hoge temperaturen.
 • Roer de olie uitvoerig voor Breng een gelijkmatige, dunne laag aan met een kwast.
 • De olie ziet er crème-achtig uit zolang deze nat
 • Na een aantal minuten, als het water uit de olie is verdampt, krijgt het materiaal zijn olie-achtige uitstraling.
 • Boen de restanten olie met een katoenen doek van de terrasplanken na 5-10 minuten.
 • Let erop dat geen olie in de rillen van de terrasplanken en op verbindingen achterblijft.
 • Herhaal bovenstaande stappen
 • Zodra de terrasplanken gedroogd zijn, bestaat de mogelijkheid de planken te polishen met de hand of machinaal voor een nog duurzamere en hardere olielaag.
 • Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt het 24 tot 48 uur totdat de olie volledig is uitgehard. Gedurende deze periode is het noodzakelijk dat het terras niet aan water wordt

Film Bamboo

Wij staan altijd klaar om u te helpen!