Bamboo B-closed 100mm

Vergroenen en Verduurzamen Waterschap Limburg

Begin maart 2021 zijn de foto’s genomen van de inmiddels opgeleverde bouw van Waterschap Limburg. De Varibo B-closed 100 mm is blind bevestigd. De vergroening kan beginnen en het eind resultaat komt prachtig overeen met de animatie 3 D tekening. De Moso Bamboo vergrijst veel langzamer dan allerlei houtsoorten. Uit ervaring weten we inmiddels dat de donkerbruine Moso Xtreme over 5 jaar nog steeds lichter grijs bruin zal zijn en dit onderhoudsarm.

Onlangs is de realisatie van het MVD Architecture ontwerp voor het project vergroenen en verduurzamen van de kantoren en omgeving van Waterschap en Waterschapsbedrijf Limburg gestart! Met de duurzame transformatie willen Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg een voorbeeld zijn voor anderen bij het verduurzamen van gebouwen en hun omgeving, het opvangen en hergebruiken van regenwater en het verminderen van hittestress.

De bestaande gevel van het jaren zeventig gebouw zal worden vervangen door een combinatie van hoogwaardige isolatie, groengevel systemen en bamboe gevelbekleding. Nat bezoek aan de Awood showroom kwam de Bamboo Varibo B-closed als beste oplossing naar boven. Vanwege de Brandklasse B Certificaten voor zowel verticale als horizontale montage. Het BREEAM certificaat en dus de ecologische natuurlijke eigenschappen van de super snel groeiende Moso Bamboo. De Xtreme is onderhoudsarm en vergrijsd heel geleidelijk.

Ook het dak wordt verbeterd en er worden extra PV-cellen op geplaatst. Bovendien wordt een van de dakvlakken vervangen door een ‘blauwgroen’ dak. Dat is een combinatie van een waterbuffer met daar bovenop een groendak. Overtollig regenwater zal zichtbaar als een waterval de omliggende tuin instromen en daar in een systeem van wadi’s langzaam infiltreren in de grond.

De verschillende aanpassingen leiden tot een aantrekkelijk, samenhangend gebouwcomplex met prettige groene uitstraling. De regenafvoeren kunnen dankzij de buffer- en wadisystemen volledig ontkoppeld worden van het riool en de aanpassingen leiden bovendien tot een verbetering van het energielabel van het gebouw naar klasse A.

In dit project werkt MVD architecten samen met bureau FRANKEN, Duva-advies, Palte BV, Huisman & van Muijen installatieadviseurs, MTD landschapsarchitecten, Kragten, gemeente Roermond. Uitvoering door Laudy Bouw & ontwikkeling.

Architect: MVD Architecten
Oppervlakte: 600 m2
Klant: Laudy Bouw
Jaar: 2020
Locatie: Roermond
Vergroenen en Verduurzamen Waterschap Limburg Begin maart 2021 zijn de foto’s genomen van de inmiddels opgeleverde bouw van Waterschap Limburg. De Varibo B-closed 100 mm is blind bevestigd. De vergroening kan beginnen en het eind resultaat komt prachtig overeen met de animatie 3 D tekening. De Moso Bamboo vergrijst veel langzamer dan allerlei houtsoorten. Uit […]

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!