Ipé B-fix Buitenparket & Gevelparket

In Assen bij een heel mooi oud en statig pand is Tuinarchitect Kasper Klap in gesprek met opdrachtgever en Awood uitgekomen op de Ipé als best passende houtsoort. De Ipé B-fix rondom het zwembad en Ipé B-fix smal aan het filterhuis. Opvallend is het geheel vergrijsde Buitenparket t.o.v het veel langzamer vergrijzende Gevelparket. Verticaal vergrijst Ipé veel langzamer dan horizontaal. Dit heeft te maken met zon en water. Verticaal is het water veel sneller van de planken en de zon komt er veelal minder uren dan horizontaal.

In juli 2018 heeft de montage door Awood plaats gevonden en de foto’s zijn dus ongeveer 1 jaar later genomen. Hoveniersbedrijf Booiman Tuinen is tijdens het maken van de foto’s bezig om periodiek onderhouden van de tuin te doen.

Als de Ipé in een zonnige tuin ligt en goed geventileerd gemonteerd is, dan behoeft deze nauwelijks onderhoud. De vergrijzing is fantastisch mooi : )

 

Architect: Kasper Klap
Oppervlakte: 100 m2
Klant: Bouwbedrijf Buitenveld
Jaar: 2018
Locatie: Assen
In Assen bij een heel mooi oud en statig pand is Tuinarchitect Kasper Klap in gesprek met opdrachtgever en Awood uitgekomen op de Ipé als best passende houtsoort. De Ipé B-fix rondom het zwembad en Ipé B-fix smal aan het filterhuis. Opvallend is het geheel vergrijsde Buitenparket t.o.v het veel langzamer vergrijzende Gevelparket. Verticaal vergrijst […]

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!