GRADwood Bamboo Gevel

Silvadec Colorado houtstructuur.

De Elegance serie van Silvadec heeft de Colorado kleur als populairste kleur. Deze lichtbruine kleur geeft een heel mooie warme uitstraling. De Elegance serie staat voor ongecoat en is altijd verkrijgbaar in drie verschillende structuren: De vlakke structuur, de ribbel structuur en de houtstructuur. De beste verkochte is de houtstructuur, deze houtnerven zijn aangebracht met een speciale borstel na het extrusie proces. Het terras ligt hier geheel vrij en de zon en regen kan overal komen. Juist dan wordt de Elegance het mooiste. De kleine houtpuntjes zijn vergrijsd en de houtstructuur is een stuk minder sterk aanwezig. De definitieve kleur is bereikt en de regen kan overal komen om de planken steeds weer te reinigen.

Onder overkappingen kan beter gekozen worden voor de Atmosphere serie van Silvadec met de beschermde coating. Als de regen niet overal komt, kan deze de planken ook niet goed reinigen.

Architect: Spee Architecten
Oppervlakte: 400 m2
Klant: Bart Spee
Jaar: 2019
Locatie: Oisterwijk
Indrukwekkend project van Spee Architecten het SPEEHUIS, waar de GRADwood Moso Bamboo 20×45 mm op Alu-flatrail zeer intensief is toegepast. In samenwerking met Moso Bamboo ontwikkelde Awood een eigen Gevelparket in smalle breedtes. Hier is gekozen voor de ongeoliede versie, zodat de vergrijzing aan de gevel, sneller mag optreden. De smalle breedtes kunnen met GRAD […]

Indrukwekkend project van Spee Architecten het SPEEHUIS, waar de GRADwood Moso Bamboo 20×45 mm op Alu-flatrail zeer intensief is toegepast.

In samenwerking met Moso Bamboo ontwikkelde Awood een eigen Gevelparket in smalle breedtes. Hier is gekozen voor de ongeoliede versie, zodat de vergrijzing aan de gevel, sneller mag optreden. De smalle breedtes kunnen met GRAD CLIP verticaal of horizontaal bevestigd worden. De 20 mm dikke X-treme latten zjin aan op de kopse uiteinden haaks gekort en afgewerkt met een kleine velling.

De afstand tussen de planken wordt door de hart op hart afstand van GRAD clip op de aluminium regels bepaald en is 6 mm.

45 , 64, 119 mm zijn de drie breedtes die uit voorraad gekozen kunnen worden in een lengte van 185 cm. Ook is het mogelijk deze als Moso Varibo GRAD te krijgen, volgens een vast patroon.

Er kan uit één breedte gekozen worden. Dus de GRAD Solo of de GRAD Varibo. Juist door de stabiliteit van de MOSO Bamboo, is het gewenste lijnenspel haalbaar en geeft het een prachtige rustige uitstraling. Bijkomende voordelen zijn de vlotte t.o.v. het schroeven van deze harde latten. Moso Bamboo Xtreme kan niet geschoten worden vanwege de enorme hardheid.

De foto’s zijn allemaal vernieuwd en gemaakt door Ossip van Duivenbode. Het voorjaar van 2020, dus de foto’s laten direct zien dat de Moso GRADwood latten de winter goed zijn doorgekomen. De kleur van de bamboo wordt al iets lichter.

Dankzij het GRADconcept wordt een optimale ventilatie van de Moso Bamboo latten gekregen. De waterdruppels kunnen altijd goed weg en de wind kan er perfect bij. Geen capillaire werking met achterlatten en geen achterlatten zwart schilderen.

 

 

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!