Bamboo GRADwood 45 & 64 mm

Bij Awood zien wij regelmatig interessante bouwprojecten voorbij komen, maar eens in de zoveel tijd zien wij een uniek project dat wij graag extra aandacht geven. NarrativA architecten heeft zo’n project ontwikkeld. Hier ziet u een artist’s impression van dit bijzondere nieuwe project dat binnenkort gerealiseerd gaat worden in Haarlem. Het ontwerp is in lijn met de naastgelegen hallen waardoor het niet alleen opvalt, maar ook thuis hoort in de omgeving.

Dit was niet alleen qua ontwerp mooi, het was ook een vereiste van de gemeente. Om op deze locatie een woning te mogen bouwen moet het nieuwe object passen in de omgeving. Voor de opdrachtgever was dit belangrijk gezien dit een mooie en vertrouwde plek is waar eerder zijn aannemersbedrijf stond. De woning krijgt dezelfde vorm als de aangelegen hallen, een rechthoek met zadeldak. Natuurlijk zal de woning veel strakker getailleerd worden zodat het duidelijk is dat het hier om een woning gaat. Dit is dan ook waar Awood een bijdrage in zal leveren.

Het dak en de gevel worden bekleed met Moso Bamboo 20×64 mm latten, welke onderling 70 mm van elkaar bevestigd zijn op het GRADwood systeem. De elektrisch verstelbare vouwluiken worden bekleed met Moso Bamboo 20×45 mm latten. Door de smallere latten van de vouwluiken in hetzelfde ritme van 70 mm door te leggen, is de voeg breder en ontstaat er een semi-open bekleding als zonwering.

Zowel het materiaal als de breedte geven de woning een modern strokenspel en een extra groene waarde. Daarnaast zorgt het GRADwood systeem voor een blinde bevestiging dat de uniforme uitstraling van het gebouw zal behouden. Doordat het GRADwood systeem ook voor optimale ventilatie en afwatering zorgt, krijgen schimmels en algen veel minder kans om zich te vestigen. Hierdoor blijft het materiaal mooi en behoud het zijn egale uitstraling.

De architect heeft de details waaronder de goten achter de geveldelen verstopt om de moderne uitstraling te behouden. Het strokenspel wordt verder geaccentueerd door de stroken met een combinatie van glas en zonnepanelen. Ook binnen is het houten strokenspel zichtbaar door houten spanten die merendeel in het zicht zullen blijven.

Doordat de woning veel glas heeft zal er gebruik gemaakt worden van passieve zonne-energie. Om vervolgens in de zomer oververhitting te voorkomen en dus de zon te weren wordt gebruik gemaakt van elektrisch verstelbare zonwering en verduisteringsschermen. Door de combinatie van 3 lagen houtvezels is deze woning ook goed geïsoleerd.

De opdrachtgever, die zelf aannemer is, is zeer tevreden met het ontwerp en over NarrativA.
“NarrativA steekt met kop en schouders boven andere biobased architecten uit. Kundig, enorm sociaal vaardig. Wat Shai ontwerpt, springt er echt uit. Shai’s betrokkenheid is enorm, dat heb ik wel anders meegemaakt als aannemer. Alles is keurig voorgewerkt en uitgekauwd door Shai van NarrativA architecten. De plannen zijn gedetailleerd, de aansluiting op de techniek is goed.”

Klikt hier als u meer van dit mooie project wilt zien.

Architect: NarrativA architecten
Oppervlakte: 200
Klant: Bouwbedrijf Blokdijk
Jaar: 2021
Locatie: Haarlem
Bij Awood zien wij regelmatig interessante bouwprojecten voorbij komen, maar eens in de zoveel tijd zien wij een uniek project dat wij graag extra aandacht geven. NarrativA architecten heeft zo’n project ontwikkeld. Hier ziet u een artist’s impression van dit bijzondere nieuwe project dat binnenkort gerealiseerd gaat worden in Haarlem. Het ontwerp is in lijn […]

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!