Moso Bamboo Varibo Tuinwand

De Moso Bamboo Varibo is perfect te gebruiken als Tuinwand of om betonnen L-elementen te bekleden. Studio Fortuin werd in deze tuin gevraagd een oplossing te vinden voor de betonnen keerwanden. Deze wanden zijn zeer vochtig en daarom in een bosrijke tuin, snel groen en smerig. Door op de wanden, horizontale geïmpregneerde zwarte lattenconstructie te schroeven, kunnen de Moso Varibo planken met de 18 mm cobra-clip blind worden bevestigd. Het open Gevelparket zorgt voor goede ventilatie, waardoor het vochtige beton en de bamboe blijft drogen in de wind.

De Varibo zit op moment van de foto 6 maanden aan de betonnen wand. De donker bruine beginkleur, gaat al mooi vergrijzen en de natuurlijke tekening van de Bamboe wordt beter zichtbaar.

Van de Varibo is ook een zitbankje gemaakt. De flexibiliteit in vormgeving is groot.

Ook het Moso Bamboo Buitenparket ligt er nu zes maanden. Je ziet dat de planken in een relatief vochtige tuin liggen, met veel groen en schaduw. Door de hoge dichtheid van de Moso Bamboo Xtreme, neemt deze nauwelijks water op en is deze snel droog na elke bui. Hierdoor zal de vloer met eenvoudig onderhoud vrij van groenigheid kunnen blijven.

Architect: Harm Verwegen
Oppervlakte: 100 m2
Klant: Studio Fortuiin
Jaar: 2019
Locatie: Eindhoven

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!