Padoek GRADwood Gevel

Half april 2021 zijn de laatste foto’s bijgemaakt. De Padoek is nu prachtig grijs in de eindkleur. De tuin zal over een aantal maanden nog weer mooier zijn. Maar gelukkig staat het volgende project hier al weer gepland, dus er komt nog een deel 3 volgens Edwin : ) Edwin Schoo Tuinen heeft een prachtproject direct aan het Vondelpark in Amsterdam. De opdrachtgever kent Padoek en vindt dit na vergrijzing een zeer exclusieve uitstraling hebben. Precies passend bij de locatie van de vijver bij het Vondelpark. Edwin stond voor een uitdaging want de klant wou geen schroef zien en minimale ruimte tussen de latten. De oplossing lag bij de GRADwood hart op hart 70 mm. Hier hebben we een 68 mm Padoek lat voor geschaafd. Padoek is een zeer stabiele houtsoort met een relatief lage uitzetting. De grens is hier heel duidelijk opgezocht en zowel de tuinwand als het bijgebouw Padoek is de hardhout soort die het beste geschikt is voor het gebruik op GRADwood. Want een vereiste voor GRADwood montage is dat het materiaal heel stabiel moet zijn. Deze stabiliteit is nu juist de reden dat Awood graag met de houtsoort Padoek werkt. De andere reden is dat het Padoek hout zeer levendig en exclusief vergrijsd. De reden ook de in België veel Padoek aan de gevel gebruikt wordt. De afstand tussen de planken wordt door de hart op hart afstand van GRADwood clip op de aluminium regels bepaald en is 6 mm.

45 en 64 mm zijn de twee breedtes die gekozen kunnen worden in een vallende lengte. We streven er naar bij  om de lengtes 215 cm op voorraad te hebben. Voor projecten maken we graag een offerte uit de dan beschikbare lengten.

Er kan uit één breedte GRADwood lat, per aluminiumprofiel gekozen worden. Dus de GRADwood is altijd GRADwood Solo. Juiste door de stabiliteit van de Padoek, is het gewenste lijnenspel haalbaar en geeft het een prachtige rustige uitstraling. Bijkomende voordeel is de vlotte montage t.o.v. het RVS schroeven van deze hardhouten latten. Padoek laat zich niet vast schieten of nieten. 4 maanden na montage is de Padoek al lichtelijk aan het vergrijzen. Dit waren wel vier wintermaanden met weinig zon. Vergrijzing van de Padoek gaat bij Gevelparket ofwel bij verticale plaatsing langzamer dan bij Buitenparket. Probeer dit vergrijzen niet tegen te houden. Zonde van de tijd, energie en kosten. Indien er kleurbehoud gewenst wordt, kies dan voor Silvadec Atmosphere.

Architect: Edwin Schoo Tuinen
Oppervlakte: 80 m2
Klant: Vondelpark Amsterdam
Jaar: 2019
Locatie: Amsterdam
Half april 2021 zijn de laatste foto’s bijgemaakt. De Padoek is nu prachtig grijs in de eindkleur. De tuin zal over een aantal maanden nog weer mooier zijn. Maar gelukkig staat het volgende project hier al weer gepland, dus er komt nog een deel 3 volgens Edwin : ) Edwin Schoo Tuinen heeft een prachtproject […]

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!