Streek Eiken Hult & Bult

Hult & Bult is dialect voor een hobbelige en bobbelige zandweg in Brabant. Deze naam is gekozen omdat we merken dat de eigenschappen van het Amerikaanse Eiken met groeigebied Nederland, niet te vergelijken zijn met de Thermo Fraké of Ayous uit Afrika. We kunnen de eigenschappen van het eigenwijze en robuuste Eiken niet veranderen. Dus 4 zijden gladgeschaafd foutvrij Thermo Eiken is niet haalbaar uit de in Nederland groeiende Amerikaanse Eik. We hebben het geprobeerd en moeten dan 70% van de Thermo Eik sorteren en afwaarderen. Het eindproduct wordt dan onverkoopbaar.

De Robuuste Hult & Bult is dan de oplossing, die bij dit project in Nijmegen zeer goed past. Een robuuste sport als Rugby met een stoere robuuste plank.

Hult & Bult Eiken is robuust eikenhout uit Nederland dat met groene stroom en stoom is verduurzaamd. Zijn we overtuigd dat we het dichterbij huis moeten zoeken? Dan is de Hult en Bult Thermo Eiken een perfect oplossing. Door het Thermo proces krijgt het eiken een hogere stabiliteit en is het een heel groot deel van de kenmerkende werking van Eiken kwijt. Ook zorgt het Thermo proces voor een verbeterde duurzaamheid. De suikers zijn verbrand en de celwanden zijn kapot. Hierdoor ontbreekt er een voedingsbodem voor de schimmels.

Architect: Buro Winters
Oppervlakte: 300 m2
Klant: Bouwbedrijf Gommers
Jaar: 2019
Locatie: Nijmegen, De Biezen Rivierstraat
Hult & Bult is dialect voor een hobbelige en bobbelige zandweg in Brabant. Deze naam is gekozen omdat we merken dat de eigenschappen van het Amerikaanse Eiken met groeigebied Nederland, niet te vergelijken zijn met de Thermo Fraké of Ayous uit Afrika. We kunnen de eigenschappen van het eigenwijze en robuuste Eiken niet veranderen. Dus […]

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!