Garapa

Gevelparket Supreme

Gevelparket Garapa Supreme

Garapa is een mooie warme gele stabiele houtsoort, waarmee we bij Awood al vele jaren allerlei buitenhoutprojecten maken. Vooral bij het bekleden van banken en bloembakken krijgt Garapa de voorkeur. Vanwege de lichtere kleur is Garapa als gevelparket ook gewild voor overkappingen. Het product is makkelijk vergkrijgbaar en de prijs/kwaliteitsverhouding is goed.

Garapa is er met FSC certificaat en laat zich uitstekend behandelen met een dekkende beits. Op de foto is een gevel te zien die rondom behandeld is met een Remmers beits. Remmers garandeert een 5 jaar bescherming van kleur. Daarna zal er gekozen worden voor vergrijzen of opfrissen met een nieuwe laag.

De Supreme is zowel horizontaal als verticaal te monteren. Op dit project is er gekozen voor een verticale montage. In de hardhouten onderconstructie is bij elke 40 cm balk 20 cm2 hout weggefreesd. Dit is om er voor te zorgen dat de ventilatie verticaal kan plaatsvinden.

De clips zijn onzichtbaar bevestigd. In elke verticale rij is de onderste plank ook nog onzichtbaar met een schroef vastgezet. Hoeken en raamkanten laten zich heel strak afwerken.

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!