Prefabricage

Prefabriceren bespaart montage-uren extern

Na de verschillende machinale bewerkingen kunnen de onderdelen geprefabriceerd worden. Dit samenstellen gebeurt in de geconditioneerde montagehal. Dit brengt voordelen met zich mee, want het regent niet in de hal en ook kan hier de temperatuur geregeld worden, waardoor lijm of beits gelijkmatig droogt. Door te prefabriceren worden er meer productieve uren gemaakt, minder reiskosten en is er al helemaal geen file-ophoud.

Prefabriceren bespaart grondstoffen en is beter voor het milieu

Omdat we veel prefabriceren zijn we ook in staat om uitvalplanken een tweede leven te geven. Kortere uitgesorteerde planken worden bijvoorbeeld ingezet als bodem voor bloembakken. Hierdoor is de netto houtbenutting hoog. Deze recycling is goed voor het milieu en dus voor iedereen.

Prefabriceren versus transport

Prefabriceren vraagt om specifieke kennis van zowel horizontaal als verticaal transport. De geprefabriceerde onderdelen moeten natuurlijk wel in de vrachtwagen passen en omhoog getakeld kunnen worden, zonder te beschadigen. Ook hier is het belangrijk de meest efficiënte optie te vinden. Door onze ervaringen kunnen we de juiste keuzes maken.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!