Moso Bamboo

Varibo Gevelparket

In samenwerking met Moso Bamboo ontwikkelde Awood een eigen Gevelparket in variabele breedtes. Hier is gekozen voor de ongeoliede versie, zodat de vergrijzing aan de gevel sneller en natuurlijker optreedt. De variabele breedtes kunnen met clips verticaal bevestigd worden. De 18 mm dikke X-Treme planken hebben een veer en groef op de kopse uiteinden.

De afstand tussen de planken wordt door de Cobra 18 clip bepaald en is 6 mm. 65 / 100 / 137 / 178 mm zijn de vier breedtes waaruit gekozen kan worden. Wordt er één breedte gekozen, dan spreken we over de Varibo Solo. De 137 mm Varibo Solo is de meest gekozen variant. Deze maat geeft een prachtige rustige uitstraling. De breedte zorgt voor een vlotte montage en is prijstechnisch het aantrekkelijkst.

 

Moso Bamboo X-Treme vergrijst op natuurlijke wijze, heeft brandklasse B, is slagvast, superstabiel, heeft een BREAAM certificaat en heeft 25 jaar fabrieksgarantie. Ook is de bamboe door de snelle groeicyclus erg duurzaam. Hierdoor is het de bouwstof van de toekomst en zeer concurrerend ten opzichte van vergelijkbare materialen. Waar hardhout tientallen jaren nodig heeft voor groei is bamboe binnen 5 jaar klaar om gekapt te worden.

Varibo Solo

Varibo Solo is ontstaan uit de belangstelling naar het gebruik van alleen de 65 mm latten.  Het is heel goed mogelijk om met 1 of 2 breedtes te combineren. Ook kan er gespeeld worden met de aantallen. Standaard werken we met van elke breedte het gelijke aantal stuks.  Door te variëren valt er altijd wel iets verrassends te creëren.

 

De Varibo kan het beste verticaal gemonteerd worden. Horizontaal staat ook heel mooi, maar dit vraagt bij de montage een kleine extra handeling van de professional. Bij een verticale montage raden wij aan op de onderste clip PU-lijm te plaatsen om verschuiving te voorkomen.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!