Onderhoud

Let op: Al het hout en Moso Bamboo dat Awood verkoopt is onbewerkt, Awood raadt klanten ook niet actief aan om de producten te behandelen. De behandeling van hout en Moso Bamboo is alleen op wens van de klant. Awood geeft geen advies over en voert geen werkzaamheden uit met betrekking tot de behandeling van hout en Moso Bamboo. Het onderstaande advies voor onderhoud is dan ook gebaseerd op onbehandeld hout en Moso Bamboo.

Voor zowel hout, Moso Bamboo en houtcomposiet gelden in principe dezelfde onderhoudsvereisten. Eén a twee keer per jaar schoonmaken met groene zeep en water is voldoende. Bij afsluitingen wordt aangeraden om deze twee keer per jaar schoon te maken. Bij Moso Bamboo wordt aangeraden om bij het schoonmaken gebruik te maken van een silicium borstel. Deze borstel heeft speciale silicium carbidharen met een schurende werking. Hiermee verwijdert u losgekomen vezels, dit zorgt voor een gladde plank waar u geen splinters aan kunt overhouden. Vooral bij Moso Bamboo vlonderplanken is het gebruik van een silicium borstel belangrijk voor een blijvend comfortabele loopervaring.

Moso bamboo carbide sillicium borstel

Indien uw terras moeilijk bereikbare hoeken of andere uitdagingen bevat
kunt u de Silicium carbid bezem gebruiken om deze plekken te bereiken.
Voor een kleiner terras kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken
van de Silicium carbidborstel voor het gehele terras, maar wij raden
aan om de silicium borstelschijf toe te passen voor het beste resultaat.

Gebruik geen standaard schrobborstel bij het onderhouden van bamboe.
Niet-silicium borstels, oftewel standaard schrobborstels, trekken de vezels
met zich mee, waardoor er splinters en daarmee eventuele beschadigingen
ontstaan.

Silicium carbid bezem

Waarschuwing

Gebruik vooral geen hogedrukreiniger, de hoge impact van het water brengt veel schade toe. Dit geldt voor zowel hout, Moso Bamboo als houtcomposiet. Hetzelfde geldt voor oplosmiddelen, deze zorgen alleen maar voor schade.

Mocht u er toch voor kiezen om uw hout of Moso Bamboo te laten behandelen dan raden wij aan u aan de uitvoerende professional advies te vragen over onderhoud. Dit kan na behandeling afwijken van ons onderhoudsadvies. In het geval van houtcomposiet dient u geen gebruik te maken van beits, verf of beschermend product, verfraaier, vernieuwer of dergelijke producten. Dit tast zowel de coating als het product zelf aan. Daarnaast heeft houtcomposiet kleurbehoud als ‘unieke’ eigenschap en een verdere behandeling is dan ook niet nodig.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!