Onderhoud

Let op: Al het hout en Moso Bamboo dat Awood verkoopt is onbewerkt, Awood raadt klanten ook niet actief aan om de producten te behandelen. De behandeling van hout en Moso Bamboo is alleen op wens van de klant. Awood geeft geen advies over en voert geen werkzaamheden uit met betrekking tot de behandeling van hout en Moso Bamboo. Het onderstaande advies voor onderhoud is dan ook gebaseerd op onbehandeld hout en Moso Bamboo.

Voor zowel hout, Moso Bamboo en houtcomposiet gelden in principe dezelfde onderhoudsvereisten. Eén a twee keer per jaar schoonmaken met groene zeep en water is voldoende. Bij afsluitingen wordt aangeraden om deze twee keer per jaar schoon te maken. Bij Moso Bamboo wordt aangeraden om bij het schoonmaken gebruik te maken van een silicium borstel. Deze borstel heeft speciale silicium carbidharen met een schurende werking. Hiermee verwijdert u los gekomen vezels, dit zorgt voor een gladde plank waar u geen splinters aan kunt overhouden. Vooral bij Moso Bamboo vlonderplanken is het gebruik van een silicium borstel belangrijk voor een blijvend comfortabele ervaring.

Waarschuwing

Gebruik vooral geen hogedrukreiniger, de hoge impact van het water brengt veel schade toe. Dit geldt voor zowel hout, Moso Bamboo als houtcomposiet. Hetzelfde geldt voor oplosmiddel, dit zorgt alleen maar voor schade.

Mocht u er toch voor kiezen om uw hout of Moso Bamboo te laten behandelen dan raden wij aan u aan de uitvoerende professional advies te vragen over onderhoud. Dit kan na behandeling afwijken van ons onderhoudsadvies. In het geval van houtcomposiet dient u geen gebruik te maken van beits, verf of beschermend product, verfraaier, vernieuwer of dergelijke producten. Dit tast zowel de coating als het product zelf aan. Daarnaast heeft houtcomposiet kleurbehoud als ‘unieke’ eigenschap en een verdere behandeling is dan ook niet nodig.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!