Over Awood

ERVARING

Met onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis opgedaan over het monteren en onderhouden van buiten- en gevelparketten. Hiermee zorgen wij ervoor dat u alleen de beste kwaliteit ervaart.

KWALITEIT

Het assortiment van Awood bestaat uit vele merken met elk zijn eigen specificaties. Hierdoor kunnen wij voor elk project het geschikte buitenparket of gevelparket leveren.

GEPASSIONEERD

Wij hebben een enthousiast team in een platte organisatie. We zijn goed geautomatiseerd, hebben passie voor ons vak en zijn wakker.

Kwaliteit als speerpunt

Schakelen met de A-merken van Awood.

Awood is sterk gespecialiseerd in het leveren van buitenparket en gevelparket. Uit eigen productie en met een beperkte selectie internationale A-merken. Hiermee is kostbare knowhow verkregen om professioneel te kunnen schakelen tussen deze verschillende A-merken:

  • Stabiele en duurzame hardhoutsoorten zoals o.a. Garapa, Alungu, Padoek en Ipé.
  • Moso Bamboo Xtreme met BREEAM certificaat en met een enorme hardheid die is verkregen uit een gepatenteerd productieproces.
  • Silvadec houtcomposiet van de grootste Europese fabrikant. Zeer sterk in projectmatig leveren van een breed assortiment.
  • Fiberon met Permatech Coating die sterk kleurbehoudend is, een stroefheidscertificaat heeft en goedkoop in onderhoud is.
  • Fraké en Ayous thermo houtsoorten die Awood in verrassend veel profielen schaven.
  • Improved Oak van Amerikaans eikenhout uit eigen streek. Door High Tech Thermo Modificatie in Nederland heeft dit Europese hardhout sterk verbeterde eigenschappen. Dus geen looizuur meer, veel stabieler, gebruiksklasse 2 en harder dan vele zachthout modificaties.
  • In FSC hardhout en alle overige in het bestek gevraagde vlonder of terrasplanken adviseren we graag. Door onze ervaring wordt u en uw opdrachtgever wijzer. Welk product het beste aansluit, bij de verwachtingen en wensen van uw opdrachtgever, beantwoorden we graag samen.

Het buitenparket op de juiste manier monteren is een primair onderdeel voor een duurzame kwaliteitsbeleving. De keuze van de optimale onderconstructie is per project verschillend. Hart op hart afstand, afwaterend of waterpas, ventilatie mogelijkheid, beschikbare hoogte en nog veel meer details, die voor ons dagelijkse kost zijn. We adviseren u daarom graag en indien wenselijk, doen we met onze eigen opgeleide timmermannen, ook de montage. De garantie van de internationale A-merken zijn gekoppeld aan een juiste montage. Als montage specialist kennen we al deze montage details en geeft Awood ook op de belangrijke onderconstructie garantie.

Wij hebben een enthousiast team in een platte organisatie. We zijn goed geautomatiseerd, hebben passie voor ons vak en zijn wakker.

Het team van Awood zal voor u klaarstaan om u te informeren en te adviseren.

Veilige werkomgeving

Naast het leveren van kwaliteit staat Awood ook voor het realiseren van een veilige werkomgeving. Awood heeft dan ook veel aandacht voor het personeel en de omliggende factoren. Deze aandacht uit zich onder andere in het organiseren van toolbox meetings. Hierbij worden wij ondersteunt door de instructievideo’s van Bouwbox. Deze instructievideo’s spreken veel beter aan dan geschreven informatie, hiermee wordt het bewustzijn van veiligheid van het personeel vergroot.

De Bouwbox is een kennisoplossing van Construction Media B.V., naast Toolboxfilms bieden zij ook een audiovisuele VCA cursus aan waar wij gebruik van maken.