Moso Bamboo X-treme

In samenwerking met Moso Bamboo ontwikkelde Awood een aantal eigen gevelparket-profielen. Daarnaast zijn er ook nog de profielen die Moso International BV zelf ontwikkeld heeft.
Bij Moso Bamboo X-treme als gevelparket is er standaard gekozen voor de ongeoliede versie. Aan de gevel is dit een bewuste keuze. Mocht er dan alsnog een kleurwens zijn, dan kan dit altijd nog door een professional in Nederland worden aangebracht.

 

De voordelen van Moso Bamboo X-treme Gevelparket.

Gevelparket van Moso Bamboo X-treme is zeer geliefd vanwege de vele voordelen.

Moso Bamboo X-treme vergrijst op natuurlijke wijze. Het materiaal heeft brandklasse B en het is slagvast. Door de zeer hoge dichtheid neemt het nauwelijks water op en droogt het zeer snel. Algen en schimmels maken veel minder kans. Onderhoud is er hierdoor nauwelijks nodig.

Nog een groot voordeel zit hem in een aantal ecologische eigenschappen. Door de hoge groeisnelheid van de Moso Bamboo-stengels, zijn deze elke vijf jaar te oogsten. Dit betekent dat tijdens de garantieperiode van 25 jaar de Bamboo zichzelf al vijf keer heeft hergroeid, waardoor bamboeplantage weinig grondstoffen en grond kost.

Hierdoor is Bamboo de bouwstof van de toekomst en zeer concurrerend ten opzichte van vergelijkbare materialen.

De Varibo B-closed is nieuw en het is een blind te monteren gesloten Gevelparket. De B staat voor Brandklasse B. De 18 mm dikke planken hebben voor zowel verticale als horizontale bevestiging het brandklasse B certificaat.

 

Vergrijzing Moso Bamboo

Gradaties van vergrijzing na installatie: Originele kleur (links), na 3 maanden verweren (midden) en na 18 maanden verweren zonder onderhoud (rechts).

Gevelparket assortiment Moso.

Awood professional Moso Gevelparket:

De volgende profielen van Moso Bamboo zijn speciaal voor de Professionals van Awood ontwikkeld. Uw professional kan bij Awood informeren en bestellen. Awood zorgt dat de juiste montageadviezen bij uw professional komen, want niet alleen de productkwaliteit moet goed zijn, ook de montage dient op de juiste wijze gedaan te worden.

Moso Bamboo Varibo

In samenwerking met Moso Bamboo ontwikkelde Awood een eigen Gevelparket in variabele breedtes. Hier is gekozen voor de ongeoliede versie, zodat de vergrijzing aan de gevel sneller optreedt. De variabele breedtes kunnen met clips verticaal bevestigd worden. De 18 mm dikke X-treme planken hebben een veer en groef op de kopse uiteinden.

De afstand tussen de planken wordt door de Cobra 18 clip bepaald en is 6 mm.

65 / 100 / 137 / 178 mm zijn de vier breedtes waaruit gekozen kan worden.

Wordt er één breedte gekozen, dan spreken we over de Varibo Solo. De 137 mm Varibo Solo wordt vaak gekozen, want het geeft een prachtige rustige uitstraling, is vlot in de montage en is prijstechnisch het aantrekkelijkst.

Varibo Solo is ontstaan uit de belangstelling naar het gebruik van alleen de 65 mm latten.  Het is heel goed mogelijk om met één of twee breedtes te combineren. Ook kan er gespeeld worden met de aantallen. Standaard werken we met van elke breedte het gelijke aantal stuks, maar door te variëren valt er altijd wel iets verrassends te creëren.

Moso Bamboo X-Treme vergrijst op natuurlijke wijze, heeft brandklasse B, is slagvast, superstabiel, heeft een BREAAM certificaat en heeft 25 jaar fabrieksgarantie.

Bamboo groeit razendsnel, neemt CO2 op uit de lucht en slaat dat vervolgens op. Hierdoor is Bamboe de bouwstof van de toekomst en zeer concurrerend met andere materialen.

De Varibo kan het beste verticaal gemonteerd worden. Horizontaal staat ook heel mooi, maar dit vraagt bij de montage een kleine extra handeling van de professional.

Notiz Hotel 3 jaar vergrijst

Moso Bamboo Triple Rhombus

Awood heeft contact met architecten en ontwerpers die de meest uiteenlopende ideeën hebben. Doordat we daarnaast ook contact hebben met de professionals die monteren, krijgen we van beide kanten input. Deze input is zeer waardevol bij het ontwikkelen van nieuw assortiment en droeg ook bij aan de ontwikkeling van de Moso Bamboo Triple Rhombus.

De Triple Rhombus is heel populair bij Thermo Ayous, maar deze is zeer zacht en daardoor heel kwetsbaar. Ook is de beschikbaarheid in de gewenste lengten nogal lastig. Genoeg redenen om dit succesproduct ook in Moso Bamboo X-Treme te maken. Slagvast en met de kopse tong en groef is de 185 cm altijd geschikt.

Moso Bamboo Clickwood on Grad

Moso Bamboo Clickwood ontstond uit de wens van Spee Architecten om zijn nieuwe huis geheel in te pakken met dit smalle latje. Schroeven was qua montagekosten niet mogelijk. Tijdens een beurs in Frankrijk kwamen we Grad Concept tegen en zij hadden de ideale oplossing om niet te hoeven schroeven. Het eerste Clickwood project is geboren in Oisterwijk.

Het assortiment bestaat uit 45, 64 en 119 mm brede Moso X-Treme latten. Deze zijn allen voorzien van 1 of 2 frezingen (paddenstoel). 185 cm lang en haaksgekort. 

Wij staan altijd klaar om u te helpen!