Timmdek 3D Cladding

Indien u opzoek bent naar een kleurvaste gevel met een rhombus profiel, dan zou u voor de Timmdek 3D cladding kunnen kiezen. De plank is verkrijgbaar in de kleuren walnoot, teak en ceder. De diepe nerf en natuurlijke patronen geeft het materiaal een zeer natuurlijk ogende uitstraling. De Timmdek gevelplanken zijn beschikbaar in de kleuren walnut, teak en cedar. Voor een onzichtbare montage dienen de planken gemonteerd te worden met de Timmdek clip en schroef.

 

Timmdek houtcomposiet heeft verschillende voordelen ten op zichten van houten gevelbekleding:
  • Rot, insect, kras, kromtrekking en splintering resistent
  • Gemakkelijk schoon te maken met zeep en water
  • Niet één boom is gekapt voor de productie

Teak

Walnut

Cedar

Eco-friendly

De kern van de planken zijn gemaakt van 55% houten restvezels, 35% gerecycled plastic en 10% additieven. Door gerecycled materiaal toe te passen, is de natuurbelasting een stuk lager. Daarnaast zorgt de kleurvaste eigenschap ervoor dat er minder onderhoud gepleegd hoeft te worden, wat positief is voor mens en milieu. Het gebruik van  gerecycleded kunststof draagt bij aan het onderhoudsarme en kleurbehoudende karakter van de Timmdek planken.

Technische informatie

Timmdek 3D cladding planken kunnen zowel met Timmdek clips als traditionele schroeven gemonteerd worden.

Er zijn twee soorten clips, de standaard Timmddek clips en de verticale clips. De standaard clip heeft een doorlopende haak en wordt gemonteerd aan het zijkantprofiel van de plank. Indien u kiest voor een verticale montage, dan dient u ook gebruik te maken van de verticale clips. De verticale clips hebben twee haakjes en worden gemonteerd in de holle kamers van de kopse kant, hiermee wordt verzakking voorkomen. Mocht u voor een verticale montage kiezen en minder inkijk in de holle kamers van de plank willen, dan kunt u aan de boven 25 graden afzagen richting de achterkant van de plank.

Voor details over de montage en de opmaak van de producten verwijzen wij u door naar onze downloads pagina.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!