Kebony

Clickwood on Grad

Kebony, ontwikkeld in Noorwegen, is een milieuvriendelijk, gepatenteerd proces dat de eigenschappen van duurzaam naaldhout verbetert met een biogebaseerde vloeistof. Het proces wijzigt permanent de houtcelwanden, waardoor Kebony premium hardhoutkenmerken en een rijke bruine kleur in twee basisstappen wordt gegeven. 

Optimaal geschikt voor integratie in ons Clickwood-grad montagesysteem, wat resulteert in een aanzienlijk verlengde levensduur van Kebony-planken. Naast het grad-profiel bieden wij de mogelijkheid om Kebony te verwerken in al onze gangbare profielen, waardoor je flexibiliteit hebt bij het kiezen van het gewenste ontwerp en tegelijkertijd kunt genieten van de duurzaamheid van Kebony-hout

 

Clickwood terras & gevel

Het Clickwood on Grad montage systeem is zowel geschikt voor een terras als gevel. Zoals aan de versleepbare afbeelding gezien kan worden kunt u met het Grad-railsysteem zorgen voor een overloop tussen uw terras en gevel. Dit oogt zeer modern en geeft de indruk dat het uit één geheel bestaat. 

 

.

Groene waarde

Kebony is FSC®-gecertificeerd. Forest Stewardship Council® (FSC®) werkt om bosbeheer wereldwijd te managen en door certificatie een incentive te creëren die bosbeheerders en -managers aanzet om goede sociale en milieunormen te hanteren. FSC® voorziet een connectie tussen het bos en de eindgebruiker, zodat de producten met het label de principes dragen van FSC® Alle Kebony producten zijn FSC®-gecertificeerd. Meer informatie over alle duurzaamheidsinitiatieven van Kebony.


Vergrijzing

Kebony-hout heeft een diepbruine kleur die in de loop der tijd naar een zilvergrijs patina veranderd. De snelheid van dit vergrijzingsproces hangt af van de intensiteit van blootstelling aan zon en regen en van het type toepassing. De Kebony-technologie, ontwikkeld in Noorwegen, is een milieuvriendelijk, gepatenteerd proces dat de eigenschappen van duurzaam naaldhout verbetert. Kebony is een materiaal dat weinig onderhoud vereist en het heeft naast een normale reiniging geen extra behandeling nodig.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!