Triple Rhombus

De Triple rhombus komt net als de enkele en dubbele versies in een open en een gesloten variant. De Triple Rhombus in gesloten variant is zeer populair product. Dit profiel geeft een speelse drie dimensionale uitstraling aan uw gevel. Daarnaast zorgt de breedte van het profiel en de makkelijke montage ervoor dat u op arbeidstijd en daarmee arbeidskosten bespaart.

Moso Bamboo

 

Als opvolging van de populariteit van de Moso Bamboo Varibo en de Triple Rhombus Ayous hebben Awood en Moso Bamboo samen een Bamboo versie van de Triple Rhombus gemaakt. De R&D afdelingen van beiden ondernemingen hebben veel vertrouwen in dit product. Door de blinde bevestiging met een Cobra Clip wordt voor een super strakke belijning gezorgd. Moso Bamboo heeft een enorme hardheid en kan dan ook zeker tegen een stootje.

De Moso Bamboo X-treme is door de hoge dichtheid uitermate geschikt voor de gesloten variant gezien er nauwelijks water kan intrekken. Dit betekent ook dat het weer snel droogt. Moso Bamboo X-treme valt in duurzaamheidsklasse 1 en Moso geeft 25 jaar garantie op dit product.

 

Thermo Fraké

Thermo Fraké is een snelgroeiend zacht loofhout dat ook wel Afrikaans Eiken wordt genoemd. De Fraké heeft een mooie bruine kleur door de suikers die tijdens het bakproces zijn gekarameliseerd. Na de Fraké te hebben gemonteerd zult u al snel een vergrijzing zien waardoor een mooie en rustige tekening terug te zien is in het uw gevel of tuinwand.

montage
Om voor een mooie vergrijzing te zorgen is een goede ventilatie cruciaal. Correcte montage is dan ook zeer belangrijk. Indien Fraké in een gesloten profiel gemonteerd wordt is het aan te raden extra te impregneren tegen schimmels. Ook wordt aangeraden gebruik te maken van een kopkantsealer om te impregneren tegen vocht. De Fraké is prima te schieten met 100% RVS nieten of T-nagels. Bij mindere kwaliteit montagemateriaal kunnen er zwarte vlekjes rondom het bevestigingspunt ontstaan.

 

Thermo Ayous

De Thermo Ayous is een snel groeiend zachthout uit Afrika waar nauwelijks knoesten inzitten. Dit maakt Ayous een zeer stabiele hout soort en daarmee meer dan geschikt voor het triple rhombus profiel. De Triple rhombus geeft een nét iets fijnere moderne strakke doorlopende lijn aan uw tuinwand of gevel en Ayous verzekert dat dit niet kromtrekt.

Thermo Marupa

De Thermo Marupa is een zachthout uit Afrika. Er zitten weinig knoesten in wat het een uitzonderlijk stabiel en duurzaam hout maakt. De Marupa is in het Awood assortiment opgenomen als aanvulling op de interesse in Ayous. De Marupa komt namelijk vrijwel overeen met Ayous maar is een stuk sterker.

Wij staan altijd klaar om u te helpen!