Hesselink Koffie

Gerrit Hesselink, de drijvende kracht achter het familiebedrijf, wil het duurzaamste pand in Gelderland realiseren. In het nieuwe pand staan duurzaamheid, mensen samenbrengen en het creëren van geluksmomenten centraal.

We zijn bij Awood extra trots op het mogen leveren en monteren van het Gevelparket Moso Bamboo Varibo. Omdat dit gevelparket aan alle hoge duurzaamheidsverwachtingen kan voldoen. Met een BREEAM certificaat, CO2 neutraal en brandklasse certificaat. Ook het feit dat de Moso Bamboo stengel in de 25 jaar garantietijd, door hoge groeisnelheid, al 4 keer opnieuw geoogst kan worden. Dus de Moso Bamboo Xtreme recycled zichzelf.

De blinde bevestiging, de natuurlijke uitstraling en het onderhoudsarme karakter speelde ook mee in de beslissing voor Moso Bamboo Varibo. De Varibo bestaat uit 18 mm dikke planken in 65 / 100 / 137 mm breedte. Het assortiment wordt nog uitgebreid per 1-9-2019 met de 178 mm breedte. De planken zijn altijd 185 cm lang met een kopse tand en groef, waardoor het kenmerken Gevelparket uiterlijk wordt verkregen.

De laatste afwerkingen worden nu gedaan en het zal zeer zeker een plaatje worden, zodra ook de kozijnen erin zitten gaan we zeker nog meer foto’s maken.

 

1-11-2019 Gerrit Hesselink gesproken en hij heeft me rondgeleid en vol enthousiasme en passie verteld over de duurzaamheidsgedachte van Hesselink Koffie. Het liefst gebruikten ze materialen opnieuw, zoals de oude sporthal vloer en de koffie zakken.

De Bamboo Moso Varibo scoort heel hoog op dit thema. Want de Moso Bamboo stengel groeit heel snel en is 5 jaar later al weer te oogsten. Dit betekend dat de stengel zich in de garantietijd van 25 jaar, zelf al 5 keer gerecycled heeft. Herbruikbaar is de blind bevestigde bamboo ook zeker. Want door de blinde bevestiging zal 80% als hele plank, zonder gaatjes kunnen verhuizen naar een volgende bestemming. De overige 20% is natuurlijk als gezaagd stuk te hergebruiken of om te zeer naar groenestroom.

 

Architect: Het Fundament Architectuur
Oppervlakte: 200 m2
Klant: Hesselink Koffie / Koopmans Bouw
Jaar: 2019
Locatie: Winterswijk
Gerrit Hesselink, de drijvende kracht achter het familiebedrijf, wil het duurzaamste pand in Gelderland realiseren. In het nieuwe pand staan duurzaamheid, mensen samenbrengen en het creëren van geluksmomenten centraal. We zijn bij Awood extra trots op het mogen leveren en monteren van het Gevelparket Moso Bamboo Varibo. Omdat dit gevelparket aan alle hoge duurzaamheidsverwachtingen kan […]

Galerij

Wij staan altijd klaar om u te helpen!